La crema de protecció solar és un element essencial a la nostra rutina diària de cura de la pell, però quan saps realment sobre aquest producte? Aquí revelem cinc aspectes sorprenents que segurament desconeixies sobre la teva crema de protecció solar.

1. És fonamental que tingui protecció contra els raigs UVA i UVB
A diferència del que s’acostuma a pensar, la protecció solar no només es tracta d’evitar cremades. Els raigs ultraviolats (UV) del sol poden causar dany a llarg termini a la pell, incloent-hi envelliment prematur i augment del risc de càncer de pell. Una bona crema de protecció solar ofereix protecció contra els raigs UVA (que envelleixen la pell) i els raigs UVB (que cremen la pell).

2. Un protector solar no funciona igual a totes les pells
Cada pell és un món i té unes característiques concretes. Mentre que una es pot cremar amb només estar 5 minuts exposada al sol, una altra pot ser que trigui més. I no només això, sinó que les solars en poden protegir més o menys segons la latitud de la zona de la Terra en la qual ens trobem! Per això és fonamental escollir un protector solar adequat a la teva pell i, sobretot, anar-lo aplicant al llarg del dia.

3. Vigila amb la quantitat que t’apliques
Moltes persones subestimen la quantitat de crema de protecció solar que cal aplicar per obtenir una protecció efectiva. Quina és la recomanada? Anota: per cobrir tot el cos d’un adult és aproximadament una unça (cosa que equival a unes dues cullerades soperes). Al rostre, l’equivalent a una culleradeta de cafè.

4. No et refiïs de les receptes de protector solar casolà que veus a internet
Tot i que les receptes de protector solar casolà poden semblar una opció natural i econòmica, la realitat és que no ofereixen la mateixa protecció que els protectors solars comercials. Aquestes receptes casolanes poden no contenir els ingredients adequats a les proporcions correctes per proporcionar una protecció efectiva contra els raigs UV. Confia en marques reconegudes i productes provats en lloc d’arriscar la salut de la teva pell amb fórmules casolanes no provades.

5. El seu ús diari és clau. Sí, també en els dies nuvolats.
Tot i que moltes persones només apliquen protector solar quan planegen passar temps sota el sol, l’ús diari és fonamental per protegir la pell sempre que sortim al carrer. Els raigs UV poden penetrar els núvols i les finestres, cosa que significa que fins i tot en dies ennuvolats o inclús en interiors, la teva pell està exposada a la radiació solar. Integrar el protector solar a la teva rutina diària de cura de la pell és essencial per mantenir protegida i saludable a llarg termini.

Ara que coneixes aquests cinc aspectes sorprenents sobre la teva crema de protecció solar, pots estar més informat i prendre decisions més intel·ligents per protegir la pell del sol!