Cada any després dels excessos de les festes comença a sorgir el penediment i els desitjos de fer les coses d’una millor manera els mesos que venen al davant. 

Des de Farmàcia Oliveras també tenim una sèrie de propòsits d’any nou, són de l’àmbit de la salut, però també et poden beneficiar a tu! 

Estem segurs que a la vostra llista de desitjos per l’any 2024 hi ha algun dels nostres propòsits.  

  1. Deixar de fumar. Hi ha moltes maneres i diferents recursos per deixar de fumar, però és important tenir algú que et faci costat. Aquest vici negatiu afecta els teus pulmons i també a la teva pell. El tabac provoca que cada 10 anys la teva pell envelleixi un 2,5 més. Aquest 2022 deixa definitivament aquest mal hàbit! 
  2. Fer més exercici. El sedentarisme i la falta d’exercici provoquen aproximadament 5,3 milions de morts a l’any. L’activitat física aporta molts beneficis a l’organisme tinguis l’edat que tinguis. Aquest 2022 creat una rutina d’exercicis adaptada a les teves necessitats. 
  3. Menjar sa. L’alimentació s’ha d’adaptar a les necessitats de cada persona, però una cosa està clara: el nostre cos necessita els nutrients dels aliments per estar sa. Els principals ingredients per aconseguir una vida més saludable són: una bona porció de vegetals, evitar els ultra processats i els fregits, beure molta aigua i menjar fruita.  
  4. Cuidar la salut mental. La cura psicològica és tan important o inclús més que la física, i encara més en la situació actual que estem vivint. És fonamental mantenir una actitud positiva! Busca l’equilibri entre les emocions negatives i les positives. Fomentar relacions amb gent també ajuda a millorar la nostra salut mental. 
  5. Aprendre coses noves. Amb la pràctica o l’entrenament d’una nova habilitat, ajudem al nostre cervell a produir una major quantitat de mielina. Qualsevol activitat nova que adoptem, ens ajudarà a sortir de la rutina i millorarà l’ànim i el nostre estat de salut mental. 
  6. Cuidar-te per dins i per fora. Menja correctament, fes exercici de manera constant, respira aire pur i intenta ser feliç! La nostra pell reflecteix la nostra salut interior. Tot el que ens afecta a la salut, pot tindre conseqüències sobre la nostra aparença. 
  7. Dormir bé. La falta de son comporta diferents conseqüències en el nostre organisme: afavoreix el desenvolupament de la pressió arterial alta, augmenta els nivells d’estrès, pot afectar a les relacions socials i laborals, provoca errors de memòria i també afecta l’estat d’ànim de les persones. Un bon descans és la base per poder complir la resta dels propòsits d’any nou. Acostumat a dormir almenys 7 hores diàries, a poder ser 8. 

Ara que ja coneixes alguns dels nostres hàbits saludables per adoptar aquest 2024, no deixis de practicar-los. Un estil de vida saludable és possible! I és garantia d’una vida millor.  

A la nostra farmàcia posem a la teva disposició totes les nostres eines, productes, la motivació i la il·lusió per ajudar-te a complir aquests propòsits. Pensa que només ho aconseguiràs si et compromets! Recorda que una bona actitud és fonamental i que si ens necessites, nosaltres t’ajudem.