A la tardor la caiguda de pèl és tot un clàssic! Però no t’espantis, des de la farmàcia et podem ajudar a combatre aquest problema estacional.

Amb el canvi d’estació i l’arribada del fred, els cabells comencen a caure una mica més del que és habitual. Durant la tardor cauen una mitjana de 100 cabells al dia en comptes dels habituals 30-60, fet que preocupa a la gent. Però com hem dit, és un problema concret d’aquesta estació i té fàcil solució!

Aquest problema afecta tant a homes com a dones i s’accentua durant la tardor perquè es produeix una renovació dels cabells, igual que a la primavera. De fet, les dues estacions acceleren el cicle de vida dels cabells.

Però per quina raó cauen més els cabells a la tardor?

Igual que els arbres perden les fulles a la tardor, nosaltres també perdem més cabells durant la temporada de fred.

I això per què? Durant els mesos d’estiu, els cabells pateixen canvis de temperatura, clor, sal, l’agressivitat dels raigs UV, etc. I quan arriba la tardor els cabells estan debilitats. A més, durant el mes de setembre amb la tornada a l’escola, la depressió postvacacional i tornar a començar amb la rutina s’experimenta un increment de l’estrès que no és beneficiós per a la salut capil·lar. I el resultat que obtenim és que els cabells cauen una mica més del que és habitual.

Però també s’ha de tenir clara una cosa: les hormones del creixement dels cabells tendeixen a disminuir la seva producció just abans de l’aparició de la caiguda, per la qual cosa el cabell que cau es recupera amb menys rapidesa durant aquest període.

Però si el que vols és millorar aquest problema durant els mesos de fred, segueix aquests consells:

Reforç vitamínic durant tres mesos abans de la temporada. Els dermatòlegs recomanen complexos de vitamines com les B5, B6, aminoàcids, sofre, magnesi i silici.

Renta el cabell de manera habitual (però tampoc cada dia). No és cert que el cabell cau més com més el rentes, això és un mite. Normalment, el cabell que cau quan es renta és cabell mort. Recorda que el xampú ajuda a eliminar la brutícia, el greix i la contaminació, aspectes que afavoreixen la caiguda dels cabells.

Cuida el cuir cabellut! Els massatges al cuir cabellut estimulen la circulació sanguínia i fan que els cabells creixin més fort.

Hidrata’t correctament! Amb una correcta hidratació podràs retenir l’aigua que perd el teu cabell i proporcionaràs humitat natural a la zona capil·lar. No només compta l’aigua! També pots optar per ingerir al teu cos sucs o infusions. Aquests líquids ajudaran a tornar la flexibilitat i el moviment als teus cabells.

Aposta per una bona dieta. L’alimentació és un aspecte molt important per mantenir sans i forts els cabells. Durant aquesta temporada elegeix aliments rics en ferro i vitamina B, t’ajudaran a prevenir-ne la caiguda excessiva.

Recorda que la caiguda estacional dels cabells no hauria de durar més de 3 mesos i que un estil de vida saludable és fonamental perquè la caiguda dels cabells no sigui excessiva. Però si et passa, vine a la farmàcia o contacta amb el teu metge de capçalera.