El retorn a la rutina pot ser un moment en què vols assegurar-te que estàs proporcionant al teu cos les vitamines i els nutrients necessaris per mantenir la teva energia i salut general. Tot i que és important obtenir una varietat de nutrients a través d’una dieta equilibrada, algunes vitamines són especialment importants durant aquesta transició:

– Vitamina B: Les vitamines del complex B, com la B12, B6 i B9 (àcid fòlic), són essencials per al metabolisme energètic i el funcionament del sistema nerviós. Ajuden a convertir els aliments en energia i donen suport a la salut mental.

– Vitamina C: Aquesta vitamina és coneguda pel seu paper en el sistema immunològic i la seva capacitat per combatre els radicals lliures.

– Vitamina D: Sovint anomenada la “vitamina del sol”, la vitamina D és crucial per a la salut òssia i el sistema immunològic. Pot ser especialment útil si passes molt de temps a interiors durant la tornada a la rutina.

– Vitamina E: Aquesta vitamina actua com a antioxidant i pot ajudar a protegir les cèl·lules de l’estrès oxidatiu. A més, juga un paper important en la salut de la pell.

– Vitamina A: Important per a la salut de la pell, la visió i el sistema immunològic. També pot ajudar a mantenir les membranes mucoses saludables, que actuen com a primera línia de defensa contra patògens.

– Vitamina K: Essencial per a la coagulació sanguínia i també pot tenir un paper en la salut òssia.

– Vitamina B5 (àcid pantotènic): Ajuda a la producció d’energia ia la síntesi d’hormones i neurotransmissors.

– Vitamina B7 (biotina): Important per a la salut de la pell, cabell i ungles, a més de participar en el metabolisme dels nutrients.

– Vitamina B3 (niacina): Contribueix al metabolisme energètic i al funcionament adequat del sistema nerviós.

Recorda que la millor manera d’obtenir aquestes vitamines és a través d’una dieta equilibrada que inclogui una varietat d’aliments frescos i saludables. Si tens preocupacions específiques sobre les teves necessitats vitamíniques, vine a veure’ns i t’assessorarem! 😉