Segueix aquests consells i assegura’t que et protegeixes del sol al 100%!

 

  • Tria el protector solar adequat: Busca un protector solar d’ampli espectre que ofereixi protecció contra els raigs UVA i UVB. Tria un SPF (factor de protecció solar) adequat segons el teu tipus de pell i la intensitat del sol. Un SPF 30 és generalment suficient per a l’ús diari, però en condicions de sol intens o si tens pell molt clara, pots optar per un SPF més alt.

 

  • Aplica suficient quantitat: La majoria de les persones no apliquen protector solar suficient, cosa que disminueix la seva efectivitat. Es recomana aplicar al voltant de 2 mil·ligrams per centímetre quadrat de pell, cosa que sol equivaler a aproximadament una cullerada de producte per al rostre i el coll, i al voltant de 30 ml per a tot el cos.

 

  • Aplica-te’l abans de l’exposició al sol: Aplica el protector solar almenys 15-30 minuts abans d’exposar-te al sol per donar temps suficient a la pell a absorbir-lo, i per tant, a començar a protegir-te.

 

  • Cobreix totes les àrees exposades: Assegura’t d’aplicar el protector solar a totes les àrees exposades de la teva pell, incloent-hi la cara, el coll, les orelles, els braços, les cames i qualsevol altra part del cos que estigui al descobert.

 

  • Reaplica cada 2 hores: La protecció solar es desgasta amb el temps degut a la suor, aigua i fricció amb roba. Reaplica el protector solar cada 2 hores, o amb més freqüència si estàs suant molt o després de nedar.

 

  • Reaplica després de nedar o suar: Fins i tot si el protector solar és resistent a l’aigua, és important tornar-lo a aplicar després de nedar o suar en excés, ja que aquests factors poden afectar-ne l’eficàcia.

 

  • No oblidis àrees sensibles: Sovint s’obliden àrees com els llavis, les orelles, la part superior dels peus i el cuir cabellut. Utilitza bàlsam labial amb SPF i fes servir un barret d’ala ampla per protegir el cuir cabellut.

 

  • Evita el sol intens: Intenta limitar l’exposició directa al sol durant les hores punta de radiació UV, que generalment són entre les 10 a. m. i les 4 p. m.

 

  • Usa roba protectora: Complementa el protector solar amb roba protectora, com ara camises de màniga llarga, pantalons llargs i ulleres de sol que bloquegin els raigs UV.

 

  • Verifica la data de caducitat: Els protectors solars tenen data de caducitat. Utilitza productes frescos per assegurar-te que funcionen correctament.

 

Recorda que la protecció solar és important cada dia, fins i tot en dies ennuvolats o durant l’hivern. L’exposició acumulativa al sol pot causar danys a llarg termini a la pell, com ara envelliment prematur i risc de càncer de pell, per la qual cosa és crucial fer de la protecció solar una part regular de la teva rutina. Nosaltres t’ajudem! Som-hi! 😉